Модна забава на гимназијалците

Организирана модна ревија наречена ,,Trash Fashion’’.

Изложба на расни кучиња

Следната недела Велес домаќин на Државното првенство за сите расни кучиња

Велешанецот Сашко Костов издава ново ЦД

Албумот Silent in the Crowd содржи 12 композиции работени во изминатите две години

Велигденско јајце

Повеќе од илјада вапсани јајца во пресрет на Велигден

Апрлилили на втори април

Децата од градот во маските на нивните јунаци

Veles Easter Fest vol.1

Велес долго чекаше на иницијатива за хепенинг од фестивалски размери. По подолго време велешани ќе имаат вистинска тема од ноќниот живот на која долго ќе се зборува, ќе можат да проследат и до нивните пријатели од другите градови дека нешто „јако“ ќе се случува во нашиот град.

Филиграни и цветови, од хартија

Рачни уникатни изработки, квилинг и оригами, но и накит обетки и огрлици од хартија

Едни создаваат, други уништуваат

Детските паркови неколку месеци по обновата, се со искршени реквизити

Солистички концерт на Филип Василевски на гајда

На дваесет годишна возраст Василевски одржа соло концерт на традиционалниот инструмент гајда

Илјада оригами за илјада велешанки

Членовите на Младинскиот и Детскиот парламент на Македонија за жените од Велес

Издаден прирачник ,,Благцето на баба,,

Во него има 150 рецепти на старински блага од повеќе градови на Македонија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »