Свадба која го развесели пола Велес ( фото)

За втората половина која не ја виде свадбата кај Мало мовче, следната фото репортажа

Весела географија - 25 занимливости

Дали знаете кој бил прв главен град на Русија, колку држави во Европа имаат само една граница...

Коледарските огнови горат

Коледе леде, паднало греде, отепало деде...

Дедо Мраз од Лисиче

Од Лапонија Дедо Мраз на магаренце дојде и кај децата од Лисиче

Што телевизиите нудат за пречекот на Новата

За тие кои решија да останат дома еве што може да видат на малите екрани за новогодишната ноќ. Кој ќе пее, кој филмови...

Годишен концерт на учениците од музичкото (фото)

Час и половина убава дружба со младите музичари

Новогодишна Тортијада

Какви се креации од новогодишни торти можат да направат велешките жени

Отворен ден во Св. Кирил и Методиј во новогодишно руво

Учениците и наставниот кадар подготвија многу активности

Честит католички Божик, од велешките Словенки

Словенечки специјалитети од трите Словенки кои се омажиле во Велес

Учениците франкофони од Велес го претставија Тунис

Toj e дел од предвидените активности на Здружението на професори по француски јазик на Македонија

Легендата за Свети Никола или Дедо Мраз

Човекот кого го познаваме како Дедо Мраз, и самиот си има своја историја. Денес тој се смета за главно весел човек облечен во црвено, неговата приказна оди до третиот век од нашата ера. Прочитајте повеќе за историјата на Дедо Мраз од неговите почетоци до најомилениот лик во шопинг моловите денес.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »