Благцата на баба по 26-ти пат

Се дружеа пензионерки oд 25 градови, манифестацијата имаше и хуманитарен карактер

Опозицијата предложи, градоначалникот Колев прифати, Питијада во Велес да има повторно

Манифестацијата да има друг формат и друг концепт без скапи пејачи. Велес до година ќе добие и џез фестивал

Градскиот парк со нова содржина, со езерце (фото)

Уредена е површина од илјада м2 а инвестицијата е два милиони денари

Децата од градинките, ни го разубавеа денот со нивниот свет на маските

Одбележан Денот на шегата- Априлилили

Градски базен „Летно задоволство„ се подготвува за летната сезона

Санирани голем број недостатоци, се најавуваат и новини во работата ова лето

Сребрен јубилеј на Благцето на баба и со жени учеснички од 25 градови (фото)

И годинава манифестацијата имаше хуманитарен карактер, дел од собраните средства од влезници ќе се донираат на болни деца и стари и изнемоштени лица

Моника Андова е вешта жена на Велес за 2020 (фото)

Андова победи со аранжирање на маса насловена ,,Свадбен венец,,

Силвана Мудроња победник на Етно вешта жена 2019 (фото)

Манифестацијата имаше и хуманитарен карактер, продадена беше храната н учесничките а собраните средства наменски за различни целни групи

Од 3-6 јули Фолклорниот фестивал Велес по 16 пат

На сцената ќе настапат 17 ансамбли, шест од странство и 11 од Македонија

Полуматураните од ПОУ Маца Овчарова со проштална забава

Деветто одделенците се простија од училиштето

Петто издание на Outdoor Festival АЗОТ 2019 мтб предизвик (фото)

Имаше петстотини учесници, освен од Македонија и од Словачка, Германија, Бугарија, Србија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »