Отворен ден во Св. Кирил и Методиј во новогодишно руво

Учениците и наставниот кадар подготвија многу активности

Честит католички Божик, од велешките Словенки

Словенечки специјалитети од трите Словенки кои се омажиле во Велес

Учениците франкофони од Велес го претставија Тунис

Toj e дел од предвидените активности на Здружението на професори по француски јазик на Македонија

Легендата за Свети Никола или Дедо Мраз

Човекот кого го познаваме како Дедо Мраз, и самиот си има своја историја. Денес тој се смета за главно весел човек облечен во црвено, неговата приказна оди до третиот век од нашата ера. Прочитајте повеќе за историјата на Дедо Мраз од неговите почетоци до најомилениот лик во шопинг моловите денес.

Каде за пречек на Новата 2014 година

Цените во локалите во градот се движат од 800 до 1.900 денари

Пред велешани премиерно „Чекори кон Европа “ за Словенија и Македонија

Мјузиклот одлично прифатен од публиката

Забрана за продажба на џамлии во Македонија

Не биле безбедни

35 години на КУД Коле Неделковски (фото)

Друштвото со гордост го претставува македонскиот фолклор, музика и носии низ светот

Плочите пак се враќаат на грамофоните

Во Велика Британија продажбата на плочи значително се зголеми годинава.Елтон Џон и Дејвид Боуви се уште издаваат албуми на плочи

Градот се украсува, пречек нема да има

Општинските власти cе подготвуваат за пречекот на Новата година

Афоризми од Атанас Крлевски

Немаме јавно мислење. Кој паметен денес кажува што мисли? Кој има штеди, кој нема влегува во минус. Крлевски подарува афоризми за посетителите на ТРМР, да се насмееме

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »