Кој ја облекува англиската кралица

Ангелина Кели слугижавка е жената која и кажува на кралицата што да облече

Дворец во Франција заклучен повеќе од сто години

Богатиот француски ерген Луис Мантин починал во 1905 година и оставил тестамент, во кој јасно наведува дека сака неговиот дворец сто години да биде запечатен, а потоа да се отвори за јавноста и да биде претворен во музеј, посветен на него и на неговиот начин на живот.

Како неготинчанка ги воодушеви велешанки

Неготичанката Снежана Велјанова е вистински уметник во создавање на декорации од овошје и зеленчук, редок пример на креатор на уметноста на трпезата

10-ка за 5-ка

Радио 5ФM прослави 10 години постоење

Благцата на баба, по 16-ти пат

Жените пензионерки од Македонија се дружеа на хуманитарната манифестација Благцата на баба. Годинава кризата се одрази и кај подготвенити блага, кој за разлика од порано ги имаше помалку

Вешта жена (2011) на Велес е

По 17-ти пат во Розе сала се доржа манифестацијта Вешта жена, каде пет натпреварувачки учествуваа во подготовка на главно јадење и торта

Концертот на групата Соната настан на годината

Според посетителите на ТРМР овој концерт ја одбележа 2010-тата година

Познати се 20-те учесници на македонскиот избор за Песна на Евровизија

Најголемиот дел од учесниците анонимуси. Фестивалот Скопје 2011, во организација на Македонската Радио Телевизија, ќе се одржи на 26-ти февруари 2011-та во Универзалната сала во Скопје со почеток од 20.30 часот.

Најстрашни и најсурови цивилизации во историјата

Позната поговорка вели дека историјата ја повторуваат тие кои не ја знаат. Поради тоа, ако малку ве интересира иднината на светот, обратете внимание на листата на пет најбрутални цивилизации во историјата. Некои од нашите предци биле толку насилни и сурови што се исфрлени од категоријата „фејс“ и ставени во домен на „пореметени колачи“. Да, да и Спартанците се во тој кош.

Расчистени се дилемите за песната ,,Велес, Велес убав град,,

ТРМР истражуваше и го откри создавањето на песната „Велес, Велес убав град“, која неодамна групата Виртус ја стави на ЦД. Песната е на музика од старо градска војводинска песна а текстот е на Слободан Ќириќ Цоро

10 најстрашни места во светот кои се опседнати со духови

За љубителите на хорор приказните

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

АНКЕТА »

Дали стравувате од корона вирусот?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »