Велешкиот “Идол“ Мики Секуловски со нов сингл

Македонската музичка продукција е збогатена со новиот сингл на велешкиот „Идол“ Мики Секуловски. Станува збор за интересна рок балада со наслов „Почеток и крај“.

Гулабица пак пропеа

Велешката фолк ѕвезда пее за Џони Далавера

Народни пословици од велешко, запишани од Константин Петкович

Овие народни умотворби се од средината на 19-ти век

Прашанки од велешко

Прашанките стојат помеѓу гатанките и пословиците. Тие содржат одлики и на едните и на другите. Започнуваат со фразата: Го опитале или го прашале. Содржи прашање и неочекуван или остроумен одговор.Овие се стари повеќе од век

Оригинален, рециклиран, светлечки Снешко Белчо

Овој Снешко и создаден од употребени пластични чаши

Што нудат телевизии во новогодишната ноќ

Ако се решивте да останете дома еве ја понудата на МТВ,Сител, Канал 5, Алфа и Телма. Филмови и музика

Дедо Мраз стаса и кај нас, ама го тресе економската криза

Мотористите од Велес делеа пакетчиња, делеше и Црвениот крст,делеше и градоначалникот

Оригинален општински календар за 2013

На едно место повеќето млади,таленти, спортисти кои го славеа името на градот по светот

И на минус пет во Вардар

Храброст или болест

Продажна акција на колачи во Детските градинки

Собраните средства наменски за градинката

Историјат на китење на елките

Пред Нова година повеќето од нас китат елки. Но, малкумина знаат зошто се прави тоа.Неколку совети во врска со китењето, за Вашата новогодишна елка. Која боја што означува

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »