Концертот на групата Соната настан на годината

Според посетителите на ТРМР овој концерт ја одбележа 2010-тата година

Познати се 20-те учесници на македонскиот избор за Песна на Евровизија

Најголемиот дел од учесниците анонимуси. Фестивалот Скопје 2011, во организација на Македонската Радио Телевизија, ќе се одржи на 26-ти февруари 2011-та во Универзалната сала во Скопје со почеток од 20.30 часот.

Најстрашни и најсурови цивилизации во историјата

Позната поговорка вели дека историјата ја повторуваат тие кои не ја знаат. Поради тоа, ако малку ве интересира иднината на светот, обратете внимание на листата на пет најбрутални цивилизации во историјата. Некои од нашите предци биле толку насилни и сурови што се исфрлени од категоријата „фејс“ и ставени во домен на „пореметени колачи“. Да, да и Спартанците се во тој кош.

Расчистени се дилемите за песната ,,Велес, Велес убав град,,

ТРМР истражуваше и го откри создавањето на песната „Велес, Велес убав град“, која неодамна групата Виртус ја стави на ЦД. Песната е на музика од старо градска војводинска песна а текстот е на Слободан Ќириќ Цоро

10 најстрашни места во светот кои се опседнати со духови

За љубителите на хорор приказните

Виртус по втор пат со ЦД

Групата Виртус го промовираше своето второ ЦД и овој пат со стари велешки и македонски песни.Како беше на промоцијата, погледнете

Велес, Велес убав град

Откако се случи промоцијата на новото цд на групата Виртус „Бисери на незаборавот 2“ групата заедно со ТРМР ви ја подаруваат песната „Велес, Велес убав град“.

Британски ББС ги избра најдобрите хитови испеани во дует

Победија Оливија Њутон Џин и Џон Траволта и песните од филмот Брилјантин.

Гатанки за домашна задача

Во овие денови на одмор еве неколку народни гатанки запишани од Цепенков.

Децата на Велес Ви посакуват Среќна нова година

Детски насмевки и искрени честитки за претстојната 2011 година

Најубава тераса и двор во Велес

Локалната власт ги награди најдобро украсените дворни места и терасите во градот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »