Започна 10 – тиот Фестивал на фолклорни ансамбли Велес 2013 (фото)

Илјада учесници од 19 ансамбли ќе го претставата фолклорот на земјите и градовите од каде доаѓаат

Пет дена Велес ќе танцува во изворен ритам

Од вторник до сабота јубилејниот 10-ти Меѓународен Фолклорен фестивал

Хуманитарна забава во Пјур кафе за Маја Керова

Уште една акција за собирање средства за лекување на Керова

Баскер фест и во Велес

Улични артисти, забава,жонглери, пантомима на 20 и 21 јуни навечер, бесплатно во Младински

За три дена потрошил 15 милиони евра во Дизниленд

Ова го сторил Саудиски принц, причина дипломирањето

Ноне и кажа збогум на музиката

Останува уште некое време во Велес и пак се враќа на брод

Ла Манш со летен хит Бонаца

На велешани малку им требаше да влезат во звршницата на големиот Сплитски фестивал

Заеднички марш на полицајците и војниците од велешко по планината Јакупица ( фото)

На маршот во должина од 10км имаше стотина учесници

Актерот Љутков го освои Мариово на велосипед

Најавува нова авантура на две тркала, учество на маратонот Шарски води

Силни мажи и длабоки звуци - Швајцарија на лето

Постојат традиции во Швајцарија кои други нации можеби ќе ги сметаат за чудни, како што се јодлање, борба на крави, и дување во алпски рогови. Но тоа не е врвот на невообичаенте народни обичаи кои алпската земја ги нуди

Манастирот Св. Димитрија ги отвори портите на македонските етно рецепти

Илјада жени ги претставија македонските домашни рецепти на Етно жена во Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »