Кој се има „Б“ интегрирана еко дозвола во Велес

До кога е важноста на дозволата

Велешка Маслодајна ја доби „Б“ интегрираната еколошка дозвола

Инсталацијата - Маслодајна е производител на растително масло за јадење, маргарин, кондиторски производи - желе, алва, мармелади, оцет, зачини

Локалната власт бара граѓаните да ги информираат каде има диви депонии, за да може да ги отстранат (фото)

Досега граѓаните за ваквите случаи, реагираа преку социјалните мрежи

И по две години, дел од опожарените дрва на езеро Младост близу забавните паркови не се отстранети

Тие се наоѓаат во делот на опфатот на деталниот урбанистички план и се во надлежност на локалната власт, која треба да ги отстрани

Полицијата го истражува сечењето на дрворедот млади садници, откако сведок пријавил што се случувало критичната ноќ на улица АСНОМ

Инцидентот се случи ноќта помеѓу 29-ти и 30-ти март кога беа исечени поголемиот дел од младите садници, кои таму беа засадени пред една година

Велешани ноќеска дишеа високи вредности на чад, поради пожарот кај Железничка станица Рајко

Пожарот е локализиран, сопрен е да стигне до селата С`лп и Влахчани

Советот одлучи локалната власт да доделува бесплатни садници

Тие ќе се доделуваат за секој склучен брак, за новороденче, за вдомено животно, за купен стан

За два месеци летово, собран повеќе отпад од дивите депонии околу Велес, отколку за цела ланска година

Приодите на градот се мета на несовесни граѓани кои на отворено го фрлаат отпадот, на места каде не е дозволено.

Голем интерес кај велешани за субвенции за инвертер клими, велосипеди и термални колектори

За инвертер клими имало 84 барања, за сончеви колектори 43 и за велосипеди 93

Градоначалникот се извини за пожарот на депонијата за смет, поради која Велес се гушеше во чад а неколку дена не се собираше сметот од домаќинствата

Депонијата која е нестандардна, гореше во два наврати

За „Оранжерии Вардар“ АД Градско казна за 20 илјади евра за излеан мазут во река Вардар

Мазутот не се користел и истекувањето се случило од небрежност и неодржување на складиштето со преостанатите резерви

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »