Катлановско блато, природна реткост

Близу до Велес е оваа природна реткост,а што знаеме за неа?

Јаворот од Маалска оштетен, потребна е негова санација

Несовесни граѓани ја сечат срцевината на дрвото

Метрудхем си ја зема апаратурата за мерење на квалитетот на воздухот

Беше лоцирана во кругот на Болницата

Засадени 6,5 илјади садници чемпрес

Тие се покрај автопатот од Велес до Градско

Вардар порибен со 450 кг крап

За еден месец ЗСР Бабуна пориби три локации во велешкиот ревир

Пластични кеси, проблем на планетата земја

Граѓаните на ЕУ годишно во просек трошат 200 пластични кеси. Некои градови, како Шангај или Мексико Сити тонат во депонии благодарение на пластиката. Притоа, пластичните кеси се ноќен кошмар за животната средина

Бабуна порибена со пастрмка

50 кг македонска пастрмка е од ЗСР Бабуна

Засади здравје, засади дрво

На две локации во велешко, Башино село и Горно Оризари се засадија околу 200 илјади млади садници, најмногу багрем, помалку чемпрес

Камперите заминаа, шутот го оставија

Општината најавува дека ќе го исчисти сметот и отстрани неколкуте останатии приколки. Дел од досега отстранетите завршија во заштитеното подрачје на долна Бабуна

Зошто Бабуна е крвава?

Реката е заматена кај вливот во Вардар

Сефте човек побара азил поради климатските промени

Државјанин на островската држава Кирибати тврди дека неговата татковина исчезнува под надоаѓање на вода на Тихиот Океан

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »