Тополка е матна од фабриката за вар кај Превалец

Три седмици по усната забрана за работа, реката Тополка е чиста и бистра. Изречена е и писмена мерка на забрана за работа на варницата, по добиените резултати од испитувањето на водата

Илјада причини зошто дрвјата се потребни во градовите

Дрввјата го прочисуваат воздухот, ја намалуваат температурата во лете, живеалиште и храна се за птиците и животните, го намалуваат ефектот на стаклена градина.....

Со октомври дојде и загадувањето на воздухот

Од почетокот на месецов високи концентрации на сулфур двеоксид и прашина во градов

Времена мерка забрана за работа на Варницата Превалец

Ова доаѓа откако вчера реката Тополка побеле а имаше и помор на риби

Реката Тополка заматена, има и помор на риби (фото)

Поморот на риби и заматеноста на реката продолжуваат. Никој не е надлежен за овој проблем

Коциќ - општината претставува нечисто и неуредно место за живеење

Знаеме како треба да се решат проблемите и затоа ја бараме поддршката од граѓаните на Велес да можеме благовремено да ги решиме

Во Амазонија откриен 381 нов животински вид

Новите видови во просек биле откривани на секои два дена. Амазонската дождовна шума е најголема во светот и најважна за планетата Земја

Заради новиот кружен тек исечени четири багреми

Дрвјата беа во дворот на Гимназијата, близу до крстосницата кај Панини

И во Велес се маршираше за чист воздух (фото)

Учениците од Гимназијата и децата од градинките маршираа по улиците барајќи здрава животна средина

И повторно сеча на дрвјата долж Битолска пруга

Железница претера, почна два пати годишно да ги сече дрвјата по Битолска пруга од за нив безбедносни причини

Учениците од ОУ Блаже Конески го одбележаа 16-ти септември

На Светскиот ден на озонската обвивка се собираше пет амбалажа и отпадна хартија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »