Повторно се мерат ПМ 10 честичките во воздухот во Велес

Мерните инструменти не работеа од 11 јули 2018 година. И ново поставените сонди не го мерат присуството во воздухот на најштетните ПМ 2,5 честички.

Административците во саботата собраа 80 м³ отпад (фото)

Во Велес се чистеше на четири локации

Сабота ,,Администрацијата чисти,, еко-акција

Во Велес ќе се чисти на четири локации

Изгорените стебла од пожарот, се носат на дробење во Битола

Стеблата кои се чистат околу езеро Младост се толку многу изгорени да не можат да се користат освен за мелење

Засадени 250 садници висока вегетација (фото)

Засадени се туја, јасен, платан, на површините од новоизградениот парк во Комплекс УЗУС, на улиците „Индустриска” и „Благој Ѓорев”, како и во Градскиот парк

Министерството за животна средина им одговори на велешките советници, дека нивното барање за поставување пет мерни станици не е по светските стандарди

Мерењата со мобилните сензори покажуваат нереални резултати и не може со сигурност да се земат предвид измерените податоци велат од МЖСПП

По петти пат во Велес се собира електричен и електронски отпад

Услугата е бесплатна, со претходен договор со ЈКП Дервен

Велешките советници лути, оти Министерството за животна средина не дозволува да постават сопствени мерни станици

Негативниот одговор на МЖСПП ги обедини власта и опозицијата а постојната мерна станица, не работи година и половина

Маслодајна се спогодила, ќе плати 50 илјади евра глоба за еко-инцидентот од 27 септември

Директорот и одговорното лице за животна средина во фабриката ќе платат по 15 илјади евра, ако во период од една година сторат нов прекршок од областа на животната средина

Мерното место за квалитетот на воздухот во Велес, ќе проработи во декември

Мониторингот не работи од јули лани и велешани толку време не знаат каков воздух дишат

Еко акција на волонтери, се чистеше брегот на езеро Младост (фото)

Собран е еден трактор смет

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »