Втор пат по ред, Велес беше дел од еко акцијата „Генералка викенд 23“

Се собираше сметот на улицата „АСНОМ“, на потегот од АМСМ до МК Стоби, близу Топилница

Изработен прв зелен катастар на Велес, пребројани 2,5 илјади дрвја во градот

Реализиран е проектот „Зелен мапа, за зелена заедница“ во која учество земаа 50 млади од Велес

Локалната власт вели, вршиме контрола, но изведувачот не ја прска улицата со вода, па има високи вредности на ПМ 10 честички во воздухот

Изведувачот на градежните работи не ја прска улицата со вода, констатиреле службите на одделението за животна средина при Општина Велес

Градежните работи близу мерната станица за квалитетот на воздухот, ги покачија вредностите на ПМ 10 и ПМ 2,5 честичките во Велес

Министерството за животна средина препорача на Општина Велес да преземе акција за побрзо да се заврши реконструкцијата на улицата, а во меѓувреме да го задолжи изведувачот почесто да ја прска со цел истата да биде постојано во влажна состојба

Високи температури на крајот од март ама и високи вредности на ПМ 10 честички во воздухот во Велес

На 19 и 20 март измерени се мошне високи вредности на ПМ 10 честички, два дена над прагот на алармирање. На крајот од месец март четири дена бил надминат прагот на информирање

Холандски брачен пар донираше десет сензори за мерење на квалитетот на воздухот во Велес

Донација е вредна две илјади евра

Во февруари најлош квалитет на воздухот во земјава со ПМ 10 честички имало во Велес

02 иницијативата констатирала дека во февруари има зголемување на денови со ПМ 2,5 честички во Велес

Компостери во градинките во Велес

Проектот во висина од 1,8 милиони денари го реализраше ЕД Вила Зора а финасиран од УHДП –Македонија и Општина Велес

Бавно се отстранува депонијата со згура, за четири години концесионерот и платил на државата 13 илјади денари надоместок

Отстранувањето на депонија, нејзино расчистување започна во октовмри 2019, кога е добиена „Б“ интегрираната дозвола, но работите не се одвиваат со најавеното темпо

Пет дена по ред воздухот во Велес со високи концентрации на ПМ 10 честички

Локалната власт со препораки до граѓаните, како да се заштитат од загадениот воздух

Четири дена високи вредности на ПМ 10 честички во градот, локалната власт со препораки до граѓаните

Од средата до сабота, четири дена во Велес воздухот беше со вредности на ПМ 10 честичкии над 100 мг/м3

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »