По само недела дена, предвреме заврши повикот за субвенционирање сончеви колектори оти предвидените средства се потрошиле

Наскоро ќе биде прекинат и повикот за субвенционирање на набавка на велосипеди, поради исполнување на предвидената сума за оваа намена

Лани двојно повеќе собрано отпадно стакло во Велес во однос на 2018-та

Во 2019-та биле собрани 42 тони отпадно стакло, од нив 27 861 кг. од домаќинствата и 14.060 кг. од кафулињата и рестораните

Наместо еден комуналец, двајца се грижат за чистотата на околината на езеро Младост, оти толку многу ѓубре оставаат посетителите (фото)

Неделава собран е 15 м3 смет од страната на Отовичка плажа и по стариот пат за Скопје

Најголемиот дел од садниците засадени на езеро Младост се зафанале, но претстои најтешкиот дел наводнувањето

Се монтира на хидрантска мрежа околу езерото, која ќе се користи за наводнување на садниците и за превенција од пожари

Исчистени и дезинфикувани јавните површини на излетничкото место езеро Младост

Собран е отпад во количина од 75 м3

Во пролетната акција собрани 80 м3 габаритен отпад од домаќинствата

Акцијата поради состојбата со ковид-19 е продолжена до крајот на годината. Прибирањето и транспортот на габаритниот отпад е бесплатно

Исчистени дивите депонии од влезовите во градот и дел од Потокот кај Градски пазар

Собрани се 1.250 м3 градежен шут и 40 м3 комунален отпад. Изгледот и хигиената на улиците е лицето на секој граѓанин на Велес

Никако да започне транспортот на згурата, место Малезија се бара во Африка

Малезија прогласила мораториум за увоз, се бара нова дестинација

Се чистат дивите депонии на влезовите во градот, од градежен шут

Акцијата ќе трае десетина дена во кој период се очекува да се собере 1250 м3 отпад

Вонредно се исчисти и дезинфицира Дервени поток (фото)

Вонредно е исчистена и улицата кон Железничка, оти велешани по неа фрлаат заштитни ракавици

Засадени нови 95 повеќе годишни садници дрва

Поголем дел одсадниците се во Градски парк, дел околу фудбалското игралиште во Превалец

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »