Еколошкото друштво „Вила Зора“ поставува три мерни инструменти за квалитетот на воздухот

Следните шест месеци ќе се мeрат ПМ 10, ПМ 2,5 честички, ЅО2, СО, NО2, брзина на ветер, температура, влажноста на воздухот, воздушен притисок и за прв пат бучава во градска средина

Конечно започна отстранувањето на згурата од топилничката депонија

Депонијата со згура е една од десетте црни еко-точки во Македонија. Наместо во Малезија се транспортира во Србија и Косово

Два дена по ред воздухот во Велес со вредности на ПМ 10 над 100 мг на м3

Локалната власт препорачува меѓу другото рано наутро и доцна навечер да се избегнува долготраен престој на отворено

По шести пат акција за собирање на електричен и електронски отпад

Се уште е во тек акцијата за собирање на габаритен отпад, која ќе трае до крајот на годинава а започна во март

Се сечат стари и деградирани дрвја на јавните површини

Кои дрвја ќе се сечат решавала Комисијата за проценка на дрвја на јавни површини, составена од стручни лица

Велес навечер се гуши во високи вредности на штетниот јаглен моноксид

Долготрајната изложеност на загадениот воздух може да доведе до зголемување на ризикот од смрт од ковид-19

Општината набави прочистувачи за воздухот во градинките во Велес

Во деветте клона на градинките секојдневно доаѓале по 414 деца, пријавени биле 546 а градинките во велешко може да прифатат 721 дете

На Велес му се потребни повеќе мерни инструменти, за да не се пласираат лажни вести дека дишеме енормно загаден воздух

Од почетокот на месецов вредностите на ПМ 10, освен вчера не покажале повисоко вредности од дозволените, иако се пишуваше дека Велес се гуши од загаден воздух

Еко инцидент на езеро Младост, мрсни дамки пловат по водата

Ќе се најде ли сторителот и причината за еколошкиот инцидент

Новиот пратеник екологистот Коциќ - Уставен не повел постапка, па Општината има обврска да бара или да постави мерни инструменти за квалитетот на воздухот

Во добиеното Решение од Уставен суд, тој не се прогласува за ненадлежен туку не повел постапка за одлуката на Советот

Во Чолошево иако нема дозвола за работа, има забрана, работи металска работилница

Од локалната власт објаснуваат дека подолго време работат на решавање на проблемот со работилницата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »