Кајакарот Стојановски предупредува дека од реката Вардар, во нејзиниот долен тек премногу се црпи песок и чакал

Од Министерството за животна средина, одговорија дека на реката Вардар низ водно од Велес до Гевгелија има 15 бази за вадење на песок и чакал, кои имаат дозвола за работа

Иако на три реки, водите на ниту една од нив велешани не можат да ги користат за капење оти се бактериолошки неисправни

Единствено исправни се водите на езеро Младост и водите од Градскиот базен, покажале резултатите од мерењата во месец јули

Од 15 август акција за собирање на габаритен отпад

Граѓаните да се воздржат од фрлање на габаритен отпад на јавни површини

По парковите во градот засадени 200 нови садници дрвја (фото)

Засадени се во Младинскиот парк, во Градскиот парк и во паркот кај ОУ Васил Главинов

Помор на риба во река Раец, Фаришка клисура

Забрането е користењето на водата од реката за жителите на село Дреново

Од утре, петок, делумна забрана за движење во шуми, казните се од 1.500 до 2.000 евра

За спроведување на забраната одговорни се вработените од ЈП „Национални шуми", Шумската полиција и МВР

Се чистеше од отпад населбата Рамина, исчистен еден хектар јавна површина

Акцијата е во рамки на проектот „Одржлив урбан развој на Ромските заедници“ кој го спроведува Хабитат Македонија

Екологистите реагираат за масовната сеча на шумата околу Папрадиште, од ЈП Македонски шуми велат се е легално

Се сече млад даб на површина над 40 хектари

Барања за суспензија на ДУП -овите на езеро Младост

Барањето е од ЕД Вила Зора

Со акцијата “ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД” се чистеше покрај река Бабуна и Островче кај Градски парк (фото)

Чиста животна средина е наше право, но и наша одговорност - порачаа од локалната власт

Во тек е теренско третирање од земја, против ларви од комарци

Истото не е штетно за луѓето, пчелите, ниту за домашните миленици

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »