Здружение на спортски риболовци Бабуна - помор нема, но контрола и одговорност мора да има

Да се контролираат безбедносните системи колку се тие во функција, дали се во ред, за да не се случуваат вакви хаварии побара од ЗСР „Бабуна“

Велес неколку месеци нема ниту општински ниту државен инспектор за екологија

Во градот има три инсталации со „А“ дозвола и 18 со или се во постапка за добивање „Б“ интегрирана еко- дозвола

Велешките екологисти по инцидентот со истечениот мазут барат одговорност од сторителот

ЕД Вила Зора и ЕГ Зелена сила со жестока реакција, на според нив најголемиот еко-инцидент последните години

Вчера мазут истече од резервоар на Маслодајна, денес течеше по река Вардар (фото и видео)

Капацитетот одрекува дека мазутот истекол во реката преку одводен канал, градоначалникот смета дека одредени количества завршиле во реката

Лани во Велес собрани рекордни 350 м3 габаритен отпад

Велешани најмногу фрлаат прозори, каучи, столови, но има и јоргани и јамболии

По само недела дена, предвреме заврши повикот за субвенционирање сончеви колектори оти предвидените средства се потрошиле

Наскоро ќе биде прекинат и повикот за субвенционирање на набавка на велосипеди, поради исполнување на предвидената сума за оваа намена

Лани двојно повеќе собрано отпадно стакло во Велес во однос на 2018-та

Во 2019-та биле собрани 42 тони отпадно стакло, од нив 27 861 кг. од домаќинствата и 14.060 кг. од кафулињата и рестораните

Наместо еден комуналец, двајца се грижат за чистотата на околината на езеро Младост, оти толку многу ѓубре оставаат посетителите (фото)

Неделава собран е 15 м3 смет од страната на Отовичка плажа и по стариот пат за Скопје

Најголемиот дел од садниците засадени на езеро Младост се зафанале, но претстои најтешкиот дел наводнувањето

Се монтира на хидрантска мрежа околу езерото, која ќе се користи за наводнување на садниците и за превенција од пожари

Исчистени и дезинфикувани јавните површини на излетничкото место езеро Младост

Собран е отпад во количина од 75 м3

Во пролетната акција собрани 80 м3 габаритен отпад од домаќинствата

Акцијата поради состојбата со ковид-19 е продолжена до крајот на годината. Прибирањето и транспортот на габаритниот отпад е бесплатно

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »