Екологистите од Велес се сомневаат во намерите на концесионерот „Кепс маунт груп“ за нова „Б“’ еколошка дозвола за отстранување на депонијата со згура

Депонијата со згура е една од десетте црни еко-точки во Македонија

Уреден е „Парк на жената“ (фото)

Него го уреди Организацијата на жени од Велес, со помош на Министерството за животна средина и ЈКП Дервен

„Кепс маунт груп“ бара нова „Б“ еколошка дозвола за да ја дислоцира депонијата со згура, екологисти се противат оти за 4 години отстранети се само 500 тони

Од „Кепс маунт груп“ објаснуваат зошто толку мало количество на згура од депонијата е остареното изминатите четири години

Акција за пошумување на месноста Бела вода, се засадија 30 илјади садници (фото)

Учествуваа стотина волонтери од Велес и Скопје

Важно е да се намали загадувањето на воздухот а не да се вложува во мерење на загаденоста, вели министерката Шукова

Hевладините еколошки здруженија и Општина Велес, со барање дека градот Велес има потреба од уште една мерна станица за мерење

Понеделник ќе се пошумува кај Новачани

Треба да се засадат 70 илјади садници на површина од 33 хектари

Велешани ги обновуваа домовите па во годинашната акција фрлија најмногу стар мебел и дограма како габаритен отпад

Велешките комуналци повторно ги замолија граѓаните габаритниот отпад да не го изнесуваат на јавни површини и да не го оставаат до контејнерите за отпад

Министерката Шукова најави дека е разрешен проблемот со локацијата за изградба на пречистителна станица за отпадни води

Според проектната документација, вредноста е околу 24 милиони евра, средства од ЕУ

Еколошкиот криминал во Македонија присутен, но колку тој се санкционира

Потребен е мониторинг во правосудниот систем на случаите поврзани за заштитата на животната средина

За Велес 260 канти за отпад од средствата собрани по продажба на пластични кесиња

Колку канти за отпад ќе добијат осумте општини од Вардарскиот плански регион

Општина Велес ги објави резултати од водите на езеро Младост и таа била исправна

Водите на Градска плажа1 и хотел Романтик одговарале на потребните параметри од хемиска и микробиолошка анализа

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »