Каков воздух дишеме, во време на смог, не е познато

Мерните апаратури на Министерството за животна средина не работат, резултатите од Центарот за Јавно здравје доаѓаат по два месеци

Во Младински поставени куќарки за птиците од градот

По теркот на Европските градови и Велес доби хранилиште за птици во центарот на градот

Наместо Топилница среде град, зелен појас со новиот ГУП

По прв пат во една просторија и на иста маса, седнаа претставниците на Зелената коалиција од Велес и инвеститорот Метрудхем од Скопје

По Вардар пловат мртви крави

Велешани од Мало мовче имаа несекојдневна глетка, мртва крава пловеше по Вардар. Рибарите од кејот велат не е прв пат

Гроот гореше ама не се знае колку чад велешани вдишија

Ни по три месеци не е познато каков квалитет имаше воздухот на 6-ти септември попладне, кога градот беше обвиен во чад поради големиот пожар

Ревизијата за тужбата Велес против државата, замина за Врховен

Општина Велес и Зелената коалиција реагираат на пресудата од Основниот суд во Велес и Апелација од Скопје, во предметот Велес против Македонија

Се бара локација каде Топилницата може да работи, надвор од градот

Министерството бара од Метрудхем алтернативно решени за локација на велешката Топилница

Во акцијата „Ден на дрвото‘‘ велешани засадија 70 илјади садници

На местото викано „Камен“ над Спомен костурницата од НОВ на 17 хектари се засадија околу 70 илјади садници од јавор, јасен и багрем.

Маслодајна со црни облаци над градот

Надлежните ќе истражуиваат зошто црн густ облак со чад периодично се испушта од Маслодајна

Во Африка снемува простор за живот на големите мајмуни

Животниот простор за горилата, шимпанзата и боноби во Африка драматичнио се губи

Вардар како поток

Сушата го стори своето, па реката низ градот не минува ниту со половина од просечната вода за овој месец од годината.Стручњаците потврдуваат дека нивото е ниско, но далеку од минимумот кој беше во 90-тите години од минатиот век.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »