Водовод се гради, борови се сечат

Сечата на повеќе стотина дрвја е на патот кон езеро Младост

Министерството за животна средина даде зелено светло за Топилница не на постојната локација

На велешани им остана да се одработи само уште урабнистичкиот дел од постапката за пренамена на ГУП со кој наместо Топилница таму треба да има зелени површини

Се сечат делови од јаворите, граѓаните уплашени

Комуналците уверуват дека се сечат стари и деградирани гранки, граѓаните велат се сече без стручен надзор

Еко -инцидент на Вардар во Велес

Големи мрсни дамки пловат по реката, за среќа нема угинати риби

Корпа од Oпштина за Метрудхем, забелешките неиздржани

Локалните власти на Велес ги отфрлија забелешките на Метрудхем за промена на ГУП, со кои се предвидува наместо Топилница да има зелен појас од 42ха

Каков воздух дишеме, во време на смог, не е познато

Мерните апаратури на Министерството за животна средина не работат, резултатите од Центарот за Јавно здравје доаѓаат по два месеци

Во Младински поставени куќарки за птиците од градот

По теркот на Европските градови и Велес доби хранилиште за птици во центарот на градот

Наместо Топилница среде град, зелен појас со новиот ГУП

По прв пат во една просторија и на иста маса, седнаа претставниците на Зелената коалиција од Велес и инвеститорот Метрудхем од Скопје

По Вардар пловат мртви крави

Велешани од Мало мовче имаа несекојдневна глетка, мртва крава пловеше по Вардар. Рибарите од кејот велат не е прв пат

Гроот гореше ама не се знае колку чад велешани вдишија

Ни по три месеци не е познато каков квалитет имаше воздухот на 6-ти септември попладне, кога градот беше обвиен во чад поради големиот пожар

Ревизијата за тужбата Велес против државата, замина за Врховен

Општина Велес и Зелената коалиција реагираат на пресудата од Основниот суд во Велес и Апелација од Скопје, во предметот Велес против Македонија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »