Во Велес се садат 3,5 илјади рози (фото)

Овој ден на пролетта, прерасна во еко хепенинг

Розите ги скараа екологистите и велешката власт

Во Велес се садат 3,5 илјади рози, а 7 илјади од пред три години ги снема

Пролетно чистење на Велес, собрани 500 кубици смет (фото)

Деновиве се чистеше на две локации, езеро Младост и покрај Битолска пруга. Останува уште да се исчисти брегот на реката Вардар

Контејнерите од пред КАМ пред зграда

Станарите прашуваат зошто ги отстранија од таму а ги донесоа пред зградата. За таму се лоши а пред нас е во ред, велат тие

Се засадуваат 130 липи и 20 врби во градот

Тие се донација од бизнис заедницата на Велес. Се засадуваат на повеќе локации од градот.

Купишта смет по бреговите на реката Вардар, шут кон Саботната вода

Дел од велешани покажуваат ниска граѓанска свест. Општинските власти најавуваат големо пролетно чистење

Се отстранува боровиот четник

Шумското ги сече заболените дрвја

Сечењето на јаворите беше легално или без правна одлука

Опозицијата и градоначалникот со спротивни ставови, дали кроењето на јаворите имаше правно покритие

Нова сеча на дрвја во Велес

Овој пат се сечат дрвјата покрај Битолска пруга. Сечат а никогаш не засадиле дрвца

Дрвјата масовно се сечат во градот, а се садат ли нови

Му се случува ли на Велес нова еколошка хаварија. Надлежните уверуваат и бараат трпеливост, ново засадени дрвја има

Катлановско блато, природна реткост

Близу до Велес е оваа природна реткост,а што знаеме за неа?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »