Локалната власт ги пофали велешани дека вршат селекција на отпадот, екологистите се надеваат дека бројките се реални

Kоличините на одложен комунален отпад на депонијата се намалуваат што подразбира дека селекцијата почнува да функционира

Техно Павер најавил дека планира во кругот нa фабриката за вар да гради цементарница

Еколошките здруженија се категорично против ваквата намера

Велес вклучен во грант за решавање на отпадните и канализациски води

Проектот е сложен и со високи критериуми за изведба и најрано ако се биде според планот може да почне да се работи во 2022-ра година, во зависнсот од капацитетот и темпото на работа во административниот дел

Собраните количества на картонска и пет амбалажа лани во Велес неколкукратно зголемени

Со селекцијата мна отпадот количините на одложен комунален отпад на депонија се намалуваат

Лани собрани две илјади м3 отпад од диви депонии и рекордни 9,5 илјади м3 градежен шут

Некои сограѓани природата ја сметаат дека е место за одлагање на нивниот смет

Лани поделени 1605 канти за смет во велешко

Кантите за смет се стандардизирани од 120 литри и се поделени на 48 улици во градот и некои од велешките села

Лани секој трет ден велешани дишеле загаден воздух cо ПМ 10 над дозволените вредности

Екологистите -потребно е да се најде кој е загадувачот за да се реши загадувањето

Расте свеста за селекција на отпадот, лани велешани фрлиле 61 тон отпадно стакло

Забележано е намалување во собирањето на отпадни батерии

Велешани лани фрлиле дури 432 јамболии во отпад

Собрани се рекордни 563 м3 габаритен отпад. Од домовите исфрлени се и телевизори, компјутери, фрижидери

Се запали подземен контејнер, оти некој фрлил во него жар или пепел

За некои сограѓани, тешко оди привикнувањето на новините во собирањето на сметот во градот

Два дена високи концентрации на ПМ10 честички, нема препораки до граѓаните

За деновите 20-ти и 21-ви јануари 2021 година се 123,875 μg/m3 и 119,475 μg/m3

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »