Детска градина, со зеленчук за дневен оброк на децата од градинките и посебното основно училиште (фото)

Проектот е финансиски поддржан од Министерството за животна средина со 300 илјади денари и 71 илјада од Општина Велес

Опасниот отпад од велешка Крзнара се транспортира во Австрија, нема повеќе да се чува во кругот на фабриката

Дозволата е издадена за извоз на 50 тони опасен отпад, чиј еден дел се однесе, вториот до крајот на годинава

Акцијата за собирање габаритен отпад ќе се изведе од 6-ти до 8-ми мај

Граѓаните можат да пријавуваат габаритен отпад до 5-ти мај а собирањето и транспортот се бесплатни

По седум дена пауза, проработи моноринг станицата за квалитетот на воздухот во Велес

Проблемот бил со климатизерот кој ја регулира потребната работна температура во просторијата каде е опремата

На стотина метри од полициска станица, исечен дрворед од 14 млади садници, никој ниту видел ниту слушнал

Нема сведоци, кој(и) е сторителот(те)

Намалување на загадувањето на воздухот, водата и почвата

Плански документи за директна акција во однос на загадувањето на воздухот имаат само три општини - Скопје, Битола и Тетово

Мерната станица за квалитетот на воздухот во Велес не работи

Мерната станица за квалитетот на воздухот „Велес 2“ е поставена во дворот на градинката во населба Тунел

Диви депонии ги сардисаа јавните површини околу градот

Во тек е постапката за избор на оператор, по што избраниот ќе почне да ги отстранува дивите депонии

Коцевски - не се согласуваме co изградба на цементарница, на местото од каменоломот и варницата во Превалец

Индустријата за цемент е втор по големина емитер на јаглерод диоксид, емисијата на азотен оксид е значајна во ова производство

Ставот на пратениците во Парламентот, по најавите за отворање на цементарница во Превалец

Што кажаа Ненад Коциќ, Игор Здравковски и Димитар Апасиев

Локалната власт ги пофали велешани дека вршат селекција на отпадот, екологистите се надеваат дека бројките се реални

Kоличините на одложен комунален отпад на депонијата се намалуваат што подразбира дека селекцијата почнува да функционира

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »