Два дена високи концентрации на ПМ10 честички, нема препораки до граѓаните

За деновите 20-ти и 21-ви јануари 2021 година се 123,875 μg/m3 и 119,475 μg/m3

Поставени првите седум подземни контејнери за собирање отпад

Контејнерите се исклучиво наменети за комунален отпад и во нив не треба да завршува картонската и ПЕТ амбалажа, градежен шут, жар и пепел од домашни ложишта

Поради присуство на вирус кај пастрмката во Бабуна, не се пориби оваа река

Вирусното заболување не е опасно по здравјето луѓето, соопштија од Агенцијата за храна и ветеринарство

Сечата на шумата а кај Сујаклари е легална

Од Државниот инспекторат за шумарство велат дека за сечата на истата површина за која реагираат жителите на село Сујаклари, тие бараат и добиваат дозволи за сечење на приватна шума

Се сече млада дабова шума кај Сујаклари, надлежните велат не е млада туку е деградирана

Просторот ќе се пошумува со нови садници

Средата и четвртокот во Велес регистрирани високи концентрации на ПМ 10 честичките

Препораки за граѓаните рано наутро и доцна навечер, кога е највисоко загадувањето да се избегнува долготрајна изложеност на отворено

Се пошумуваше опожарениот дел покрај езеро Младост, се засадија 12 илјади багреми (фото)

Садниците беа засадени на површина од 10 хектари

Греењето од домаќинствата ја зголеми загаденоста на воздухот во Велес

Во ноември 23 дена воздухот во градот над граничната вредност, седум дена надминат прагот на информирање

Граѓански дневник на ДОМ за еколошките проблеми во велешко

Преку интернет граѓаните можат да реагираат за еко-проблемите

Жителите на селата околу Криволак, стравуваат што гранатите пронајдени во Битола, ќе се уништуваат на полигонот

Жителите со страв велат дека експлозиите ќе влијаат врз нивното здравје и врз лозовите насади

Еколошкото друштво „Вила Зора“ поставува три мерни инструменти за квалитетот на воздухот

Следните шест месеци ќе се мeрат ПМ 10, ПМ 2,5 честички, ЅО2, СО, NО2, брзина на ветер, температура, влажноста на воздухот, воздушен притисок и за прв пат бучава во градска средина

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »