Метрудхем прави есап за Топилницата

Колку пари би чинело рестартирањето на комбинатот, имаат задача да пресметаат повеќе еколошки стручњаци

Велешката почва, отров за луѓето

Велешката почва е енормно загадена со тешки метали, олово и кадмиум, покажуваат резултатите од испитувањето спроведено пред еден месец од стручњаци на Природно –математичкиот факултет од Скопје.

Бесплатни канти за смет за дуќанџиите за почист град

Општината бесплатно дели 200 канти за отпадоци за дуќанџиите.

Велешани големи ѓубреџии

За безмалку две години велешани 4.679 пати го прекршиле Законот за јавна чистота и исто толку пати фрлиле смет на јавна површина

Троската и натаму им го загорчува животот на велешани

Министерството за животна средина ќе преземе мерки за санација на просторот, кој остана големо еко - жариште и по затварањето на Топилницата. Велешани не почувствуваа дека на проблемот со индустриската депонија сериозно се работи, иако таа од страна на државата е прогласена за една од неколкуте црни еко-жаришта во земјава.

Бањање во Вардар не, во езеро да

Реката Вардар низ Велес, се до фабриката Хив, е забранета за капење, наводнување, риболов и поење на стока, одлучи Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

Кој и зошто краде од шљаката на депонијата кај Топилница

Украдени се 2 тони шљака, некогашен нус-производ од работата на Топилницата, кој сега се наоѓа депониран на депонијата од блискиот рид.

Улицата Благој Ѓорев без сенка, дрјвата искастрени до стебло

Велешани лути на ЈКП Дервен што годинава ги искастри липите, па главната улица Благој Ѓорев е без сенка.

Парите уплатени, судскиот процес Велес против Македонија продолжува

Велешките невладини организации вклучени во,,Зелената коалиција,, денес, четврток, на сметката на Основниот суд од Велес ги уплатија собраните средства од саботната донаторска акција

Велес победи, се собраа пари за тужбата

Донаторската акција успешна, парите ќе се уплатат в четврток

Пари, пари, пари Велес vs. Македонија

Како да се најдат 90 илјади денари,на почеток, за да продолжи судскиот спор Велес vs. Македонија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »