Нова кражба на садници од Градски парк, овој пат украдени 15 зимзелени дрвја

За два дена од 40 засадени дрвја, украдени се 31 садница. Се претпоставува дека завршуваат во дворовите на велешани

Пет дена по ред во Велес високи концентрации на ПМ 10 честички

Министерството за животната средина и информира граѓаните дека воздухот во Велес е загаден

Од Градскиот парк украдени 16 садници дрвја

Засадени во вторникот, украдени попладнето. Во есенската акција во Велес засадени 300 садници дрвја

Преживеаните 4 палми заштитени од зимата и студот

Годинава во Велес уште 10 палми завршија на ѓубриште, вкупно 43 од 47 засадени

Во Велес, за еден месец собрани осум тони електричен и електронски отпад

Поради големиот интерес акцијата продолжува до крајот на годинава

Велешани една седмица не знаат каков воздух дишат

Автоматската мерна станица на Министерството за животна средина не работи седум дена

Исчистени 220 метри кубни од дивите депонии во Велес

Во оваа 2017-та година соборани вкупно 325 метри кубни отпад, кој несовесни граѓани го фрлаат на место каде не е дозволено

ЕГ Зелена сила ги поздрави мерките против зaгадувањето на Велес, но биле со симболично значење

Итни мерки имаат само симболично значење и нема осетно да ја променат состојбата со енормното аеро загадување во Велес, истите ги поздравуваме како прв чекор во борбата за заштита на животната средина

Акција за собирање на електрична и електронска опрема

Акцијата која е бесплатна ќе се спроведува од 10-ти до 30- ноември

Есенско засадување на стотина дрвја низ Велес

На повеќе локации во градот ЈКП Дервен засади или ќе се засади зимзелени и листопадни садници дрвја

Тополка е матна од фабриката за вар кај Превалец

Три седмици по усната забрана за работа, реката Тополка е чиста и бистра. Изречена е и писмена мерка на забрана за работа на варницата, по добиените резултати од испитувањето на водата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »