Ден на дрвото, во Велес започна ден порано

Претседателот Ѓорге Иванов, со неговото семејство засадија дрва во Градскиот парк во Велес. Така тие ја поддржа утрешната акција ,,Ден на дрвото,, а истовремено ги поддржаа велешани во нивната борба за здрава и еколошки чиста животна средина.

Премиерот Груевски препорачува дислокација на Топилница!!!

ТРМР ви го донесува интегрално писменото соопшштение од кабинетот на Премиерот на Влдата, Никола Груевски

Советниците едногласни ,,НЕ,, за топилницата

Расте отпорот на велешани против евентуалниот рестарт на загадувачот

Велес е во опасност, ни треба помош

Зеленото еколошко востание против рестартот на топилницата за олово и цинк ќе се одржи среда на 9-ти ноември во 17 часот. Тргнува од Сармаале.

Што велешани слушнаа за топилницата од министерот

Адеми разговараше со претставници на граѓанските асоцијации од Велес за проблемот со Топилницата

Велешани ќе го ,,ослободуваат ,, градот од топилницата

На Денот на ослободувањето на Велес, 9-ти ноември, ќе се организира голем еколошки протест против рестартот на загадувачот

45000 зошто и само илјада затоа

Кои се причините поради кои велешани во голем број не ја сакаат топилницита тука и овде

Велешките екологисти против рестартирање на Топилницата

Неуспешен обид на Метрудхем за велешани за нивната судбина да дебатираат во Скопје

Голема озонска дупка над Арктикот

Големата озонска дупка над Северниот пол ги загрижува научниците во светот. Низ дупката, која во споредба е пет пати поголема од Германија, на Земјата продреа опасни УВ зраци. Погодени беа и некои региони на Европа.

Се краде цвеќето, но и кантите за смет

Свежо засаденото цвеќе од јавните површини несовесни граѓани го крадат за дома. Истото се случува и со кантите за смет кои ги снемува од главната улица

Јакупица и Даутица да станат национален парк

Ова е иницијатива на велешките екологисти

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »