За „Оранжерии Вардар“ АД Градско казна за 20 илјади евра за излеан мазут во река Вардар

Мазутот не се користел и истекувањето се случило од небрежност и неодржување на складиштето со преостанатите резерви

Државниот инспекторат за животна средина изрече казна од три илјади евра за запалената депонија крај Велес

Издадена е наредба за примена на законски пропишани технички услови -дневно прекривање со земја и 24-часовен надзор, согласно Законот за управување со отпад

Депонијата за комунален смет гори, Велес се гуши во чад

На локализрање на огнот се вработени од ЈКП Дервен а помагаат и пожарникарите

Во лето регистpирано загадување на воздухот со ПМ 10 честички, незабележано досега

Вредностите на ЅО2 и СО не се така високи. ПМ10 честичките со високи вредности и во други градови од земјава, надлежните се сомневаат на топлотниот бран од Сахара кој донел прашина

Водата на езеро Младост исправна за капење, водата во долен тек на Бабуна бактериолошки неисправна

Не се земаат повеќе мостри за квалитетот нa водата на река Тополка, во нејзиниот долен тек

Оштетена од жар подземната вреќа од контејнерот кај ВЕ-МАЛ

Сомнежите се дека вреќата е оштетена од жар од скара

Државниот инспекторат за животна средина забранил да се сече металот во поранешна Топилница(фото)

Не може да се утврди дали причината е контакт на искра со стара електрична инсталација или со талог од експлозивна хемикалија

Пожар во некогашна Топилница, ги уплаши велешани

Опожарен бил силос, при сечењето на метал

Велешани од домовите во пролетната акција исфрлија 101 кубик отпад (фото)

Најмногу се фрлало дрвенарија и мебел

Еко-акција, се чистеа патот кон Сопот и Островче (фото)

Во петокот акцијата се изведе и во основните училишта и градинката „Димче Мирчев“

Детска градина, со зеленчук за дневен оброк на децата од градинките и посебното основно училиште (фото)

Проектот е финансиски поддржан од Министерството за животна средина со 300 илјади денари и 71 илјада од Општина Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »