И локалната власт и еколозите со поддршка на планот за отстранување на троската

Рокот за почеток на транспортирање на троската е пролонгиран поради административни пречки. Единствена забелешка е зошто не се користи железницата како превоз, туку камиони

Се чисти коритото на реката Тополка помеѓу Горно и Долно Јаболчиште

Се очекува да бидат собрани 5 илјади метри кубни комунален отпад, кој жителите оти немаа систем за собирање смет, го фрлаа на јавни површини

Прва масовна, пролетна еко акција во Општина Чашка (фото)

Се чистеше во неколку населени места и кај Пашин мост и Долги рид

Во април акција за собирање на габаритен отпад

Собирањето е бесплатно а годинава таа се одржува по осми пат

Викендот заврши, нов смет оставија излетниците на езеро Младост (фото)

Иако два пати е чистен теренот за две седмици, тоа не се забележува

Во пролетната акција на чистење собрани 128 м3 отпад (фото)

Се чистеше зелениот појас околу Топилницата

Сабота собирна акција за смет во зелениот појас околу Топилница

Зелениот појас околу Топилницата е прва зона но многу неуреден и нечист, преполн со комунален отпад и градежен шут

Четири дена се чистеше брегот на Битолска пруга од смет

Велешките комуналци во вонредна акција собраа 20 м3 отпад а за еден ден на брегот на река Вардар во Градски парк 18 м3

Спанаќот и марулата во велешко полни со тешки метали

Екологистите предупредуваат дека со години бараат деконтаминација на почвата во градот и околината, но државата не презема ништо

Годинава нови 6 илјади м2 зелени површини во Велес

Ќе се гради парк во кругот на школото Коле Неделковски. Од Општинскиот Буџет се предвидени три милиони денари

Лани велешани собрале 4,35 тони е-отпад

Најмногу учениците од ОУ Блаже Конески и фирмите ,,Жито ,,и Крзнара ,,Димко Митрев,,. Овој отпад преку целата година го прибира ЈКП Дервен

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »