Езерото Младост порасна, проблемите останаа

Нивото на езсерото Младост изминатиот викенд беше повисоко отколку пред месец и половина. Кој ја користи водата сеуште тајна

Велешкиот проблем со загадувањето пред европските читатели

Проблемот со загаденоста на велешката почва се најде и на електорнската страница на ВАЦ изданијата, заедно со текстовите за актуелните европски прашања.

ЈКП Дервен засадува, граѓаните крадат

Дел од дветниот насад , штотуку засаден на јавните површини завршува во дворовите на велешани

Жителите на велешките села Кумарино и Сујаклари не сакаат свињарска фарма во комшии

Жителите на велешките села Кумарино и Сујаклари не се согласуваат во нивна близина да се подигне свињарска фарма

Се врати египетскиот мрошајдец во велешко

Ретката и заштитена птица, египетскиот мршојадец се врати во велешко откако за две години во поширокиот регион се пронајдени девет нови птици, лани пет годинава четири.

Метрудхем прави есап за Топилницата

Колку пари би чинело рестартирањето на комбинатот, имаат задача да пресметаат повеќе еколошки стручњаци

Велешката почва, отров за луѓето

Велешката почва е енормно загадена со тешки метали, олово и кадмиум, покажуваат резултатите од испитувањето спроведено пред еден месец од стручњаци на Природно –математичкиот факултет од Скопје.

Бесплатни канти за смет за дуќанџиите за почист град

Општината бесплатно дели 200 канти за отпадоци за дуќанџиите.

Велешани големи ѓубреџии

За безмалку две години велешани 4.679 пати го прекршиле Законот за јавна чистота и исто толку пати фрлиле смет на јавна површина

Троската и натаму им го загорчува животот на велешани

Министерството за животна средина ќе преземе мерки за санација на просторот, кој остана големо еко - жариште и по затварањето на Топилницата. Велешани не почувствуваа дека на проблемот со индустриската депонија сериозно се работи, иако таа од страна на државата е прогласена за една од неколкуте црни еко-жаришта во земјава.

Бањање во Вардар не, во езеро да

Реката Вардар низ Велес, се до фабриката Хив, е забранета за капење, наводнување, риболов и поење на стока, одлучи Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »