На површините на Бела вода, Британската амбасадата и бизнис заедницата засадија млади садници багрем

Извршено е пошумување на 5 хектари површина

Маслодајна постави фотоволтаична централа, инвестиција вредна 250 илјади евра

Објектот нема негативно влијание врз населението,има намалување на емисијата на јаглерод диоксид

Жителите на Башино Село реагираат на работата на каменоломот и асфалтната база на „МИ СА МГ“

Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС), по барање на граѓани извршил мерење на емисиите на прашина, кои ги емитува асфалтната база и каменолом МИ СА МГ. При мерењата биле констатирани неправилности, за кои е изречена мерка опомена.

Велешка крзнара предаде во употреба пречистителна станица за отпадни води, вредна 1,6 милиони евра (фото)

Без оваа пречистителна станица би било невозможно да продолжиме натаму. Работевме на неа многу, многу години- изјави Свен Бјоркман мнозински акционер во крзнарата

Хабитат Македонија донираше 300 канти за смет, за ромското население од Велес

Проектот е финансиран од ЕУ

Во септемвриската акција се собирани 60 м3 габаритен отпад

И повторно најмногу се фрла стар мебел од домовите

Втората годинашна акција за собирање габаритен отпад е од 26 до 30 септември

Истата се бесплатна и се реализира со претходна најава во ЈКП Дервен

Во августовската акција за прибирање габаритен отпад, собрани 140 м3

Велешани најмногу од домовите исфрлале стар мебел

Уметничка герила акција, што се уметниците уловија во реката Вардар (фото)

Делата од „Како Вардар ќе потечам и ѓубре ќе довлечам“ беа поставени во Младинскиот парк

Најголем интерес кај велешани има за субвенции за инвертор клима, аплицирале 108 граѓани

Во следната фаза Комисиите ги разгледуваат сите пристигнати барања , по што ќе се премине на извлекување по случаен избор

Кајакарот Стојановски предупредува дека од реката Вардар, во нејзиниот долен тек премногу се црпи песок и чакал

Од Министерството за животна средина, одговорија дека на реката Вардар низ водно од Велес до Гевгелија има 15 бази за вадење на песок и чакал, кои имаат дозвола за работа

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »