Сефте човек побара азил поради климатските промени

Државјанин на островската држава Кирибати тврди дека неговата татковина исчезнува под надоаѓање на вода на Тихиот Океан

И учениците од Интернатот се вклучија во акцијата Македонија без отпад

Тие го собираа отпадот во дворот на домот ,,Лазар Лазеревски,, и околу него

Непознат сторител го предизвика поморот на рибите во Тополка

Од добиените резултати не можело да се открие кој е причинителот, оти во објектот од каде дошла заматената вода, имало повеќе фирми кои таму работат

За чиста животна средина – секаде со велосипед

Наспроти популаризирањето на велосипедот како превозно средство, во градот и околината недостигат велосипедски патеки

Топилницата административно повеќе не постои во Велес

Советниците едногласно го усвоија новиот Генерален Урбанистички план на Велес со кој Топилница повеќе не постои на сегашната локација

Велес гут, Топилница капут!!!

Топилницата заминува во историја, државата ја прифати промената на ГУП. Министерот Јанкиевски дојде во Велес лично да им ја соопшти оваа вест на велешани

Борот кривуљ го снемува од Јакупица

Борот кој го има по планинските ланци низ Европа, исчезнува од Јакупица

Основното училиште во Горно Oризари со сончеви колектори

Тие се награда како зелено училиште

Најнеобични нови животински видови на планетата

Светлечка бубашваба, мајмун со син задник и сунѓер карнивор во форма на харфа, се најдоа на листа на топ 10 нови животински видови пронајдени во 2012 година

Само судот може да каже дека Маслодајна е виновна за еко - инцидентот

Раководството на фабриката за масло реагира на прозивките дека тие се автори на мрсната дамка која пловеше по Вардар

Низ отпадниот индустриски канал тече моторно масло

Во кругот на Маслодајна низ одпадната мрежа тече користено моторно масло

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »