Ревизијата за тужбата Велес против државата, замина за Врховен

Општина Велес и Зелената коалиција реагираат на пресудата од Основниот суд во Велес и Апелација од Скопје, во предметот Велес против Македонија

Се бара локација каде Топилницата може да работи, надвор од градот

Министерството бара од Метрудхем алтернативно решени за локација на велешката Топилница

Во акцијата „Ден на дрвото‘‘ велешани засадија 70 илјади садници

На местото викано „Камен“ над Спомен костурницата од НОВ на 17 хектари се засадија околу 70 илјади садници од јавор, јасен и багрем.

Маслодајна со црни облаци над градот

Надлежните ќе истражуиваат зошто црн густ облак со чад периодично се испушта од Маслодајна

Во Африка снемува простор за живот на големите мајмуни

Животниот простор за горилата, шимпанзата и боноби во Африка драматичнио се губи

Вардар како поток

Сушата го стори своето, па реката низ градот не минува ниту со половина од просечната вода за овој месец од годината.Стручњаците потврдуваат дека нивото е ниско, но далеку од минимумот кој беше во 90-тите години од минатиот век.

Арктикот и топењето на мразот

Топењето на мразот на Арктикот има големо влијание врз емисијата на гасови што го предизвикуваат ефектот на стаклена градина

Се чистеше брегот на езерото Младост

Собрани десет трактори смет од несовеснтеи посетители кои преку летото тука престојуваа. Тие пак бараа корпи за семт

Чистењето на велешката почва од тешките метали паузира

Проектот 7000 илјади рози и засадување на маслодајна репка засега мируваат

Планината Јакупица крие големо водно богатство

Вода има, ама како да се искористи

Животните од Амазонските прашуми исчезнуваат

Бразилските дождовни шуми се соочуваат со распространето истребување на животинските видови

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »