Локалната власт излезе со препораки, поради високите концентрации на загадување на воздухот во Велес

Се препорачува рано наутро и доцна навечер да се избегнува долготрајна изложеност на отворено

Шест дена по ред високи концентрации на ПМ 10, краткотрајни мерки против загадувањето засега нема

Во неделата се измерени 175 мг на м3 на ПМ 10 честички, што е за три и пол пати повеќе од дозволената вредност

Ревизија на ,,А,, еколошката дозвола на Варницата и 24 часовен мониторинг

Локалната власт на Велес, во повеќе наврати искажа сомнеж дека фирмата концесионер ,,Техно павер,, и не ги исполнува сите услови кои се предвидени со ,,А,, интегрираната дозволa

Долниот тек на река Бабуна, до Пешти освоен од дивоградби

Локалната власт бара решение од државните органи како овој предел да биде достапен за сите граѓани и што со дивоградбите

Вчера, среда велешани дишеа многу загаден воздух со ПМ 10 честички

Измерени се без малку три пати повисоки вредности на ПМ 10 во воздухот од максимално дозволените вредности

Засадени уште 300 нови садници дрвја, во урбаната средина

Засадените се садници од туја, јасен, платан

Акција за пошумување околу езеро Младост, се посадија 13,7 илјади садници (фото)

Се пошумија 10 хектари

Во акција за собирање е-отпад собрани 5,8 тони

Велешани покажаа голем интерес, во однос на лани собрани се двојно повеќе

Најдобрите екологисти во општината се учениците од ОУ Рајко Жинзифов од Горно Оризари

Второто место за учениците од ОУ Блаже Конески

Во акција на пратеникот Иванов, младите на езеро Младост засадија 60 садници (фото)

Акцијата за пошумување финансиски ја поддржа ОБСЕ

Повторно се мерат ПМ 10 честичките во воздухот во Велес

Мерните инструменти не работеа од 11 јули 2018 година. И ново поставените сонди не го мерат присуството во воздухот на најштетните ПМ 2,5 честички.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »