Лани велешани собрале 4,35 тони е-отпад

Најмногу учениците од ОУ Блаже Конески и фирмите ,,Жито ,,и Крзнара ,,Димко Митрев,,. Овој отпад преку целата година го прибира ЈКП Дервен

Во ноемвриската акција собрани 2,9 тони електричен и електронски отпад

Најмногу е-отпад собрале учениците од ОУ Блаже Конески и од фирмите „Жито“ и „Димко Митрев“ АД Велес

ОУ Блаже Конески најеколошко училиште

Годинава учениците собраа најмногу корисен смет и добија телевизор

Есенва од дивите депонии во велешко собрани две илјади метри кубни градежен шут и смет

За есенското средување и за чистење на депониите потрошени биле обезбедени средства од буџетот на Општина Велес во износ од 750.000 денари.

Велешани на Св. Климент засадуваа садници дрва на голините на Вршник (фото)

На три хектари се засадија осум илјади садници

Bо подземни садови ќе се собира сметот во централно градско подрачје

За да исчезне расфрланото ѓубре околу контејнерите, непријатната миризба која се шири од него, развлекувањето храна од страна на кучињата и мачките, на почетокот од следната година ќе бидат поставени 20 подземни контејнери

Започна сезонското зимско пошумување на ШС Бабуна (фото)

На 30 хектари во околината на Велес се засадуваат багрем, јасен и јавор

Државниот инспекторат за животна средина ја забрани работата на Варницата

И натаму нема одговор кој тоа дозволи минирање на 29 октомври кога фабриката не смеела да работи а моќната детонација предизвикала силна вознемиреност кај стотици жители на околните населби

Поделени нови 1,1 илјада жолти и зелени канти за смет и поставени 20 контејнери

Граѓаните да го почитуваат времето на изнесување на отпадот и локациите за складирање

Во Центар и на главните сообраќајници сметот ќе се собира по два пати на ден

Одлуката доаѓа по реакција на граѓаните за преполните контејнери уште на пладне

Граѓаните реагираат на облаците чад, локалните власти тврдат работат без селекција при загадувањето на воздухот

Маслодајна не загадува. Лани кога загадувала била издадена забрана за работа на погонот на Крзнарата во новиот дел на Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »