Советниците едногласни ,,НЕ,, за топилницата

Расте отпорот на велешани против евентуалниот рестарт на загадувачот

Велес е во опасност, ни треба помош

Зеленото еколошко востание против рестартот на топилницата за олово и цинк ќе се одржи среда на 9-ти ноември во 17 часот. Тргнува од Сармаале.

Што велешани слушнаа за топилницата од министерот

Адеми разговараше со претставници на граѓанските асоцијации од Велес за проблемот со Топилницата

Велешани ќе го ,,ослободуваат ,, градот од топилницата

На Денот на ослободувањето на Велес, 9-ти ноември, ќе се организира голем еколошки протест против рестартот на загадувачот

45000 зошто и само илјада затоа

Кои се причините поради кои велешани во голем број не ја сакаат топилницита тука и овде

Велешките екологисти против рестартирање на Топилницата

Неуспешен обид на Метрудхем за велешани за нивната судбина да дебатираат во Скопје

Голема озонска дупка над Арктикот

Големата озонска дупка над Северниот пол ги загрижува научниците во светот. Низ дупката, која во споредба е пет пати поголема од Германија, на Земјата продреа опасни УВ зраци. Погодени беа и некои региони на Европа.

Се краде цвеќето, но и кантите за смет

Свежо засаденото цвеќе од јавните површини несовесни граѓани го крадат за дома. Истото се случува и со кантите за смет кои ги снемува од главната улица

Јакупица и Даутица да станат национален парк

Ова е иницијатива на велешките екологисти

Метрудхем најавува рестарт на Топилница, велешани велат не фала

Жестоки реакции по најавите дека е можен рестарт на големиот загадувач, кој отера во смрт и разболе многу велешани

Велешани летово се гушат во смрдеата на свињарските фарми

Велешани летово се гушат во смрдеата на свињарските фарми кои ги има во околината на градот. Се чувствува и во центарот на градот, но и на Којник

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »