Засадени нови 95 повеќе годишни садници дрва

Поголем дел одсадниците се во Градски парк, дел околу фудбалското игралиште во Превалец

,,Жито,, во три акции на езеро Младост засади повеќе од две илјади садници (фото)

Во средата беа засадени 35 повеќегодишни репрезентативни јавори а се изврши полевање на сите садници

Езерото Лисиче нема да го полни езеро Младост, туку ќе се гради паралелен систем за наводнување на земјоделски површини

Консултантите на КФВ Банката која го одобри кредитот oд 26 милиони евра, не дозволуваат водите од езеро Лисиче да се мешаат со тие од езеро Младост поради зачувување на флората и фауната

Колку пати да се чисти Потокот, повеќе е со смет отколку чист

Советниците бараат почесто да се чисти, локалните власти бараат некои од жителите да не го фрлаат сметот во Потокот

На опожарената површина кај езеро Младост садници засадија вработените од Халбанк и велешките извидници

Во две одвоени акции, засадени беа повеќе од 7,5 илјади садници дрва

Патеките и летниковците на езеро Младост ќе се чистат шест пати неделно, во текот на сезоната

Појасот околу реката Бабуна до трети вир останува да се чисти со досегашната динамика два пати годишно, четири пати годишно се чисти крајбрежјето на Вардар низ Велес

Засадени 400 садници дрва, под Клепа, во чест на Калина и Александар (фото)

Се формира шума под врвот Клепа, општина Градско за спомен на двајцата планинари кои загинаа искачувајќи се на врвот Кајмакчалан

Опозицијата вели три години власта не презема мерки против загаденоста на воздухот во Велес

Нема промени во загаденоста на воздухот, ниту конкретни мерки за намалување на ПМ честичките во воздухот -вели Славица Трајкова член на ОК на ВМРО-ДПМНЕ на Велес

Велешката опозиција на прес конференција бараше чист воздух и здрава животна средина

Ветувавте чист воздух, но не сторивте ништо, кажа Радевски од ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Маслодајна -се работи на горилникот, затоа се јави густ црн чад

Активностите кои ги изведувале стручни лица, биле пријавени кај надлежните институции - велат од ПИ Благој Ѓорев

Локалната власт излезе со препораки, поради високите концентрации на загадување на воздухот во Велес

Се препорачува рано наутро и доцна навечер да се избегнува долготрајна изложеност на отворено

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »