Топилницата не работи, но почвата во велешко со зголемено присуство на тешки метали

Во почвата близу Топилницата годинава повисоко присуство на тешки метали отколку пред една година

Екологистите ги промовираа контејнерите за собирање пет-амбалажа

На граѓаните кои денес фрлија пет амбалажа во овие контејнери, им беа делни платни торби за пазарување

Вардар на влезот од Велес се загадува со непозната материја две седмици

Реагираат од Здружението на спортски риболовци ,,Бабуна,, и бараат да се најде сторителот

Водата од езерото Младост може да се користи за капење

Се испитува водата од четири плажи, чии вредности покажале дека микробиолошки е одлична за капење, додека кај физичко -хемиските параметри има матност, сатурација и присуство на амонијак, кои не се одразуваат штетно по здравјето на луѓето

Собран е габаритен отпад во количество од 170 м3, два пати повеќе од лани

Во Велигденската акција за чистење на домовите во Велес собран габаритен отпад колку за опремување на десетина стана

Во вонредно чистење на јавни површини, во април собрани 160 м3 смет и градежен шут

Граѓаните продолжуваат да фрлат отпад на несоодветни места со што дополнително се влошува состојбата

Седумнаесет трактори смет собрани за три дена чистење по првомајскиот излет

Хартија, пластични шишиња, искршени и неупотребливи викенд столчиња, заборавени скари се дел од сметот

Обновени парковските површини во градот и поставена нова урбана опрема

Извршено е обновување на урбаната опрема на неколку локации во градот

На домаќинствата им се делат канти за отпад

Набавени се 1.380 канти вредни 1,2 милиони денари

Се расчистува нередот на јавните површини

Поединци за свои потреби, а без одобрение користеа јавна површина а на неа оставија смет- велат од локалната власт

И локалната власт и еколозите со поддршка на планот за отстранување на троската

Рокот за почеток на транспортирање на троската е пролонгиран поради административни пречки. Единствена забелешка е зошто не се користи железницата како превоз, туку камиони

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »