Tопењето на мразот на Антарктикот и на Гренланд е се побрзо и поголемо

До 2050 година нивото на морето ќе порасне за 32 сантиметри, од кои 15 сантиметри ќе бидат условени од топењето на замрзнатите плочи на Гренланд и Антарктик, ако тие продолжат да се топат со сегашното темпо, резултати се од 20 годишното сателитско мерење

Акција ,,Зелен Велес,,

Денот на пролетта одбележан со акција на зазеленување во околината на Спомен Костурницата

Дивоградбите на Бабуна нема да се легализираат

Бидјеќи се во предел кој е заштитена зона, дивоградбите во долниот тек на Бабуна тие нема да бидат озаконети

Маслодајната репка, спас за Велес од тешките метали

Тешките метали од земјоделските површини ќе се чистат со одгледување на маслодајна репка и прерароботка во био гориво

Во велешко најмногу органски производители

Од 300 одобрени органски производители во Македонија, една третина се од велешко

Странци заинтересирани за депонијата на згура

Странски фирми се заинтересирана за преработка и дислокација на депонијата со жгура лоциран во близина на Велес која е резултат на тридецениската работа на Топилницата.

Ден на дрвото, есен 2010

Петстотини велешани се одзваа на акцијата да ја зазеленат Македонија

Каде да се лоцира регионалната депонија за Вардарскиот регион

Стручњаците препорачаа во Росоман, а во Велес да има трансфер станциа

Седум илјади рози за велешани

Започна процесот на отстранување на тешките метали од велешката почва. Велешани сами го работат овој проект

Игор Смилевски уважен амбасадор за животна средина

Признанието е за лидерство од областа на животната средина и одржлив развој. Доделено е од БЕЛС движењето

Езерото Младост порасна, проблемите останаа

Нивото на езсерото Младост изминатиот викенд беше повисоко отколку пред месец и половина. Кој ја користи водата сеуште тајна

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »