Започна сезонското зимско пошумување на ШС Бабуна (фото)

На 30 хектари во околината на Велес се засадуваат багрем, јасен и јавор

Државниот инспекторат за животна средина ја забрани работата на Варницата

И натаму нема одговор кој тоа дозволи минирање на 29 октомври кога фабриката не смеела да работи а моќната детонација предизвикала силна вознемиреност кај стотици жители на околните населби

Поделени нови 1,1 илјада жолти и зелени канти за смет и поставени 20 контејнери

Граѓаните да го почитуваат времето на изнесување на отпадот и локациите за складирање

Во Центар и на главните сообраќајници сметот ќе се собира по два пати на ден

Одлуката доаѓа по реакција на граѓаните за преполните контејнери уште на пладне

Граѓаните реагираат на облаците чад, локалните власти тврдат работат без селекција при загадувањето на воздухот

Маслодајна не загадува. Лани кога загадувала била издадена забрана за работа на погонот на Крзнарата во новиот дел на Велес

Жителите на Потокот со петиција бараат решавање на проблемот со сметот

Ние сме цивилизирана група која знаеме што е урбан и модерен начин на живеење и не сакаме да живееме во мрачна и еколошка мизерија -стои во петицијата

Наместо јавна расправа за Варницата во Превалец, дијалог на глуви

Јавноста прашуваше одговори немаше или беа дека фабриката не работи, што предизвика револт кај присутните

ОУ Блаже Конески доби награда за селектирање на отпадот

ТТФ од Велес им додели два контејнери и 12 канти за селекција на отпад. Со проект од ЕУ и другите училишта и градинки од Велес треба да ги добијат овие средства. Цел е да имаат финаниска корист

Велешани не знаат каков воздух дишат, ама нема да знаат ниту зимава

Оптималната оперативност на инструментот е 10 години и веќе одамна е истечена и потребна е набавка на нов - велат од Министерството за животна средина

Едни чистат други фрлаат каде стигнат

За новосоздадената дива депонија од градежен шут кај вливот на реката Тополка во Вардар. Градежниот шут завршува и во канти за смет и ги оштетува камионите на ЈКП Дервен

Затворање на Варницата се до добивање на ,,А,, интегрирана дозвола побараа жителите соседството

Граѓаните бараат и итна средба со Министерот за животна средина, оти надлежните затаиле со заштита од загадувањето од овој капацитет. Трибина на жителите од населбите Тунел и Превалец

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »