Странци заинтересирани за депонијата на згура

Странски фирми се заинтересирана за преработка и дислокација на депонијата со жгура лоциран во близина на Велес која е резултат на тридецениската работа на Топилницата.

Ден на дрвото, есен 2010

Петстотини велешани се одзваа на акцијата да ја зазеленат Македонија

Каде да се лоцира регионалната депонија за Вардарскиот регион

Стручњаците препорачаа во Росоман, а во Велес да има трансфер станциа

Седум илјади рози за велешани

Започна процесот на отстранување на тешките метали од велешката почва. Велешани сами го работат овој проект

Игор Смилевски уважен амбасадор за животна средина

Признанието е за лидерство од областа на животната средина и одржлив развој. Доделено е од БЕЛС движењето

Езерото Младост порасна, проблемите останаа

Нивото на езсерото Младост изминатиот викенд беше повисоко отколку пред месец и половина. Кој ја користи водата сеуште тајна

Велешкиот проблем со загадувањето пред европските читатели

Проблемот со загаденоста на велешката почва се најде и на електорнската страница на ВАЦ изданијата, заедно со текстовите за актуелните европски прашања.

ЈКП Дервен засадува, граѓаните крадат

Дел од дветниот насад , штотуку засаден на јавните површини завршува во дворовите на велешани

Жителите на велешките села Кумарино и Сујаклари не сакаат свињарска фарма во комшии

Жителите на велешките села Кумарино и Сујаклари не се согласуваат во нивна близина да се подигне свињарска фарма

Се врати египетскиот мрошајдец во велешко

Ретката и заштитена птица, египетскиот мршојадец се врати во велешко откако за две години во поширокиот регион се пронајдени девет нови птици, лани пет годинава четири.

Метрудхем прави есап за Топилницата

Колку пари би чинело рестартирањето на комбинатот, имаат задача да пресметаат повеќе еколошки стручњаци

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »