Во Чолошево иако нема дозвола за работа, има забрана, работи металска работилница

Од локалната власт објаснуваат дека подолго време работат на решавање на проблемот со работилницата

Локалната власт не сака да ја затвори Маслодајна, туку таа да работи по еколошки стандарди

Во Маслодајна имало за решавање и повеќе обврски за да се добие „Б“ интегрирана дозвола

Стручните лица на Маслодајна објаснуваа зошто има облаци чад од фабриката, зошто немаат се уште „Б“ еко-дозвола

Јавноста не е запознаена и реагира без аргументи по пареата што излегува од оџакот на Маслодајна и таа не е штетна велат од раководството на ПИ Благој Ѓорев

Државниот инспекторат за животна средина најавува казни за истечениот мазут од кругот на Маслодајна

Утврдени биле неправилности согласно Закон за животна средина и Закон за управување со отпад

Маслодајна реагира, мазутот во реката Вардар дојде откако улицата каде тој истече се испра , Коцевски објаснува мораше да се пере оти е опасност по сообраќајот

Информацијата за извршениот увид, Државниот инспекторат за животна средина ќе ја објави следната седмица

Здружение на спортски риболовци Бабуна - помор нема, но контрола и одговорност мора да има

Да се контролираат безбедносните системи колку се тие во функција, дали се во ред, за да не се случуваат вакви хаварии побара од ЗСР „Бабуна“

Велес неколку месеци нема ниту општински ниту државен инспектор за екологија

Во градот има три инсталации со „А“ дозвола и 18 со или се во постапка за добивање „Б“ интегрирана еко- дозвола

Велешките екологисти по инцидентот со истечениот мазут барат одговорност од сторителот

ЕД Вила Зора и ЕГ Зелена сила со жестока реакција, на според нив најголемиот еко-инцидент последните години

Вчера мазут истече од резервоар на Маслодајна, денес течеше по река Вардар (фото и видео)

Капацитетот одрекува дека мазутот истекол во реката преку одводен канал, градоначалникот смета дека одредени количества завршиле во реката

Лани во Велес собрани рекордни 350 м3 габаритен отпад

Велешани најмногу фрлаат прозори, каучи, столови, но има и јоргани и јамболии

По само недела дена, предвреме заврши повикот за субвенционирање сончеви колектори оти предвидените средства се потрошиле

Наскоро ќе биде прекинат и повикот за субвенционирање на набавка на велосипеди, поради исполнување на предвидената сума за оваа намена

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »