И натаму бреговите и реката Вардар, служат за фрлање на смет

Состојбата полоша отколку што пред два месеци, многу повеќе ѓубре, отпад во и покрај Вардар. Акција , која ја изведоа волонтерите од ,,Македонски спасител,

Мерните инструменти за квалитетот на воздухот треба да проработат есенва, пред почетокот на грејната сезона

Кога во понеделникот вечерта градот беше обвиен во црн чад, граѓаните не знаеја каков воздухот дишат

Барање за добивање на Б – Интегрирана еколошка дозвола за експлоатација на троската кај Топилница

Се бара мислење од граѓаните до 15-ти септември. Како ќе се транспортира троската од локалитетот до пристаниште Солун.

Вонредно се чистеше брегот на река Вардар

Собрани се седум трактори отпад и градежен шут

Барање за добивање на Б – Интегрирана еколошка дозвола за каменоломот на Гроот

Се бара мислење од граѓаните до 5-ти август

Собрани 10 кубици смет од дивите депонии на езеро Младост

Исчистена е дива депонија кај подвозникот на пристапниот пат до езерото и отпадоци околу летниковците покрај брегот

Велешките спасители во акција за чистење на реката Вардар

Несовесни граѓани реката им е како канта за отпад, па фрлаат се и сешто

Годинава распределени 1.380 корпи за отпад

Се делеа бесплатно зелени за комунален и жолти за селектиран отпад

Екологистите престанаа со чистење на велешката почва

Додека тие ја чистат почвата со засадување на маслодајна репка, вредностите на тешките метали во земјата се зголемуваат

До крајот на јули треба да започне дислокацијата на депонијата со згура

Ново поместување на рокот, заради добивање на ,,Б,, интегрирана дозвола. Добиена е дозвола за екслоатација.

Топилницата не работи, но почвата во велешко со зголемено присуство на тешки метали

Во почвата близу Топилницата годинава повисоко присуство на тешки метали отколку пред една година

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »