Камперите заминаа, шутот го оставија

Општината најавува дека ќе го исчисти сметот и отстрани неколкуте останатии приколки. Дел од досега отстранетите завршија во заштитеното подрачје на долна Бабуна

Зошто Бабуна е крвава?

Реката е заматена кај вливот во Вардар

Сефте човек побара азил поради климатските промени

Државјанин на островската држава Кирибати тврди дека неговата татковина исчезнува под надоаѓање на вода на Тихиот Океан

И учениците од Интернатот се вклучија во акцијата Македонија без отпад

Тие го собираа отпадот во дворот на домот ,,Лазар Лазеревски,, и околу него

Непознат сторител го предизвика поморот на рибите во Тополка

Од добиените резултати не можело да се открие кој е причинителот, оти во објектот од каде дошла заматената вода, имало повеќе фирми кои таму работат

За чиста животна средина – секаде со велосипед

Наспроти популаризирањето на велосипедот како превозно средство, во градот и околината недостигат велосипедски патеки

Топилницата административно повеќе не постои во Велес

Советниците едногласно го усвоија новиот Генерален Урбанистички план на Велес со кој Топилница повеќе не постои на сегашната локација

Велес гут, Топилница капут!!!

Топилницата заминува во историја, државата ја прифати промената на ГУП. Министерот Јанкиевски дојде во Велес лично да им ја соопшти оваа вест на велешани

Борот кривуљ го снемува од Јакупица

Борот кој го има по планинските ланци низ Европа, исчезнува од Јакупица

Основното училиште во Горно Oризари со сончеви колектори

Тие се награда како зелено училиште

Најнеобични нови животински видови на планетата

Светлечка бубашваба, мајмун со син задник и сунѓер карнивор во форма на харфа, се најдоа на листа на топ 10 нови животински видови пронајдени во 2012 година

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »