На Велес му се потребни повеќе мерни инструменти, за да не се пласираат лажни вести дека дишеме енормно загаден воздух

Од почетокот на месецов вредностите на ПМ 10, освен вчера не покажале повисоко вредности од дозволените, иако се пишуваше дека Велес се гуши од загаден воздух

Еко инцидент на езеро Младост, мрсни дамки пловат по водата

Ќе се најде ли сторителот и причината за еколошкиот инцидент

Новиот пратеник екологистот Коциќ - Уставен не повел постапка, па Општината има обврска да бара или да постави мерни инструменти за квалитетот на воздухот

Во добиеното Решение од Уставен суд, тој не се прогласува за ненадлежен туку не повел постапка за одлуката на Советот

Во Чолошево иако нема дозвола за работа, има забрана, работи металска работилница

Од локалната власт објаснуваат дека подолго време работат на решавање на проблемот со работилницата

Локалната власт не сака да ја затвори Маслодајна, туку таа да работи по еколошки стандарди

Во Маслодајна имало за решавање и повеќе обврски за да се добие „Б“ интегрирана дозвола

Стручните лица на Маслодајна објаснуваа зошто има облаци чад од фабриката, зошто немаат се уште „Б“ еко-дозвола

Јавноста не е запознаена и реагира без аргументи по пареата што излегува од оџакот на Маслодајна и таа не е штетна велат од раководството на ПИ Благој Ѓорев

Државниот инспекторат за животна средина најавува казни за истечениот мазут од кругот на Маслодајна

Утврдени биле неправилности согласно Закон за животна средина и Закон за управување со отпад

Маслодајна реагира, мазутот во реката Вардар дојде откако улицата каде тој истече се испра , Коцевски објаснува мораше да се пере оти е опасност по сообраќајот

Информацијата за извршениот увид, Државниот инспекторат за животна средина ќе ја објави следната седмица

Здружение на спортски риболовци Бабуна - помор нема, но контрола и одговорност мора да има

Да се контролираат безбедносните системи колку се тие во функција, дали се во ред, за да не се случуваат вакви хаварии побара од ЗСР „Бабуна“

Велес неколку месеци нема ниту општински ниту државен инспектор за екологија

Во градот има три инсталации со „А“ дозвола и 18 со или се во постапка за добивање „Б“ интегрирана еко- дозвола

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »