Животните од Амазонските прашуми исчезнуваат

Бразилските дождовни шуми се соочуваат со распространето истребување на животинските видови

Кој ги фрла мртвите свињи во Вардар? Кој ја ѓубри земјата со непревриен смет?

За лошите навики на дел од велешките фармери и градинари

Битката за Топилница се води на правното поле

Двете страни со жалби на процедурата, koja продолжува

Кој и зошто го уништува јаворот кај Маалска?

Дупката од внатрешноста е од сограѓани, кои го уништуваат дрвото

Соседните фабрики и жителите на Горно Оризари против фабриката за дизел гориво

Иако инвеститорот тврдеше дека жителите на Горно Оризари се согласиле фабриката да се гради во близина на населбата, тоа во пракса се покажа неточно

Градско доби ново возило за собирање смет

Набавени се и 800 канти за отпад за исто толку семејства и 20 контејнери за фирмите

Во јајца посадија цвеќе

За оваа инветивност, учениците од Горно Оризари добија награда престој во Осогово

Се градат гнезда за царскиот орел на далноводите

Македонското еколошко друштво МЕД во соработка со АД Мепсо започнаа со заштита на царскиот орел во околината на велешко.

Одново започна постапката за рестарт на Топилницата

Со ново разубавено писмо за намери Метрудхем најавува ,,зелена оаза,, среде Велес по рестартот на Топилница

Постапката за рестарт на Топилницата од почеток

Државната комисија за одлучување во управна постапка ги прифатила жалбите на Општина Велес и Зелената коалиција

Годинава без пролетна акција ,,Ден на дрвото,,

Показателите од минатите години беа дека пролетните акции беа далеку понеуспешни од есенските. Проценот на зафатеност беше многу низок едвај до 10 отсто

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »