И месец септември Вардар во Велес со натпросечно ниво

Десетти месец по ред Вардар низ Велес има ниво повисоко од просечното

И реката Тополка и населбата Превалец побелеа

Жителите на населбата и локалната власт реагира за загадувањето од Варницата

На акцијата за Светскиот ден на чистење некои чистеа, други фаќаа сеир, трети фрлаат смет каде стигнат (фото)

Денес бил собрани 93м3 отпад кој со помош на ЈКП „Дервен“ е транспортиран на соодветна депонија

Министерството за животна средина ја одзело ,,А,, еко дозволата за работа на Варницата во Превалец

Три месеци фабриката работи без дозвола

Депонијата со згура во Велес, црната еко -точка доби нов концесионер

Од концесионерот кој ја доби во февруари 2016-та Еко Центар 97 ДООЕЛ Скопје преминува во КЕПС МОНТ ГРОУП ДОО Скопје

Добиен проект за чистење на речното корито помеѓу Долно и Горно Јаболчиште

Општина Чашка ќе го чисти цврстиот отпад кој се фрла и завршува во езеро Лисиче, од кое Велес пие вода

Се запали депонијата на Штипско џаде

Надлежните со идентичен став, можна причина за огнот е депонискиот гас

Мерниот инструмент за ПМ10 честички во Велес расипан, покажуваше вредности над граничната

Од Министерството за животна средина велат вредности се неверодостојни и се изземаат

Ни реката Бабуна во долниот тек не е повеќе за капење

На реката Тополка не се вршат мерења и таа е неупотреблива за рекреација, Вардар одамна во Велес е само река која минува - не ниту за полевање и наводнување

Со 30 илјади евра и 50 нови контејнери за почист град од пластична пет амбалажа

Глобалниот еколошки фонд во партнерство со ЕД „Вила зора“ и Општина Велес ќе ја подига свеста за рециклирање на отпадот

Поставени се 10 нови гнезда за царските орли на далноводите во Овче Поле

Во Македонија има 30 пара царски орли а за нив се поставени во Овчеполието 50 гнезда на далноводите

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »