Или три милиони денари или крај на тужбата против државата

Велес може да се повлече од тужбата против Република Македонија, со која бара пари за обештетување поради тридецениското загадување на градот.

Како го гаснев Чернобил

Херојот на чернобилската катастрофа Илгиз Ишаков во интервју за „Јутарњи лист“ ги опиша ужасните денови по експлозијата во украинската нуклеарна електрана во 1986 година, на чија санација работел цели пет години. Од целата екипа се живи само двајца.

Велосипедски пролетен еко зелен крос

Педесетина основци со возење по градските улици ја разбудуваа свеста кај велешани за користење на велосипедот

Во акцијата Ден на дрвото засадени 50 хектари со багрем

Акцијата за пошумување, која се одржува по седми пат, овојпат беше заедничка на двете соседни општини, Велес и Чашка.Белки акцијата ќе ги надмине ланските очајни 10 отсто зафатени дрвца на ,,несреќно ибрана локација,, .

Еколошко признание за учениците од Горно Оризари

Училиштето Рајко Жинзифов од велешкото село Горно Оризари го доби зеленото знаме на граѓанско здружение ОХО, највисоко признание кое може да добие едно еко-училиште во Македонија

Tопењето на мразот на Антарктикот и на Гренланд е се побрзо и поголемо

До 2050 година нивото на морето ќе порасне за 32 сантиметри, од кои 15 сантиметри ќе бидат условени од топењето на замрзнатите плочи на Гренланд и Антарктик, ако тие продолжат да се топат со сегашното темпо, резултати се од 20 годишното сателитско мерење

Акција ,,Зелен Велес,,

Денот на пролетта одбележан со акција на зазеленување во околината на Спомен Костурницата

Дивоградбите на Бабуна нема да се легализираат

Бидјеќи се во предел кој е заштитена зона, дивоградбите во долниот тек на Бабуна тие нема да бидат озаконети

Маслодајната репка, спас за Велес од тешките метали

Тешките метали од земјоделските површини ќе се чистат со одгледување на маслодајна репка и прерароботка во био гориво

Во велешко најмногу органски производители

Од 300 одобрени органски производители во Македонија, една третина се од велешко

Странци заинтересирани за депонијата на згура

Странски фирми се заинтересирана за преработка и дислокација на депонијата со жгура лоциран во близина на Велес која е резултат на тридецениската работа на Топилницата.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »