Во тек е теренско третирање од земја, против ларви од комарци

Истото не е штетно за луѓето, пчелите, ниту за домашните миленици

Средствата за набавка на мерни инструменти за квалитетот на воздухот избришани како ставка во Буџетот

Средствата кои беа предвидени за набавка на мерни инструменти се пренаменија за плаќање на сметките за јавно осветлување

Сметот во Велес ќе се собира дење, наместо ноќе

Советниците со спротивставени ставови дали е ова вистинско решение

Лани по јавните површини низ градот, фрлен мебел и покуќнина за опремување стотина домови, но имаше и школки од автомобили

Големи количини габаритен отпад можно е да се искористи за реупотреба и за рециклирање, се уште завршува на депониите за крајно одложување

Со кампања и пораки на контејнерите за смет, ЈКП Дервен ја подига свеста кај велешани за фрлање на сметот

Истовремено извршена е замена на стари и неупотребливи контејнери за комунален смет со репарирани

Еко- акција „Сакај го Велес“ (фото)

Во акцијата која се одвиваше на потег од Хотелот Вила Зора до Мало мовче, собрани се 20 м3 смет и отпадоци

Понеделник еко-акција, „Сакај го Велес“

За денот на пролетта акција за чистење на градот

Картонската и пет амбалажата собрани лани во количество три пати поголемо од тоа во 2020-та

Лани е собрано помало количество на отпадно стакло отколку во 2020-та

На улицата кон Којник се излеа буре со нафта од 200 литри (фото)

Траги од нафтата има во стотина метри по должина на улицата која води до месноста Којник.

И стручните лица и екологистите едногласни, доволно е со урбанизацијата на околината на езеро Младост

Јавноста со став потребно е на рекреативците и излетниците да им се остави слободен зелен простор

Лани собрано повеќе габаритен отпад а помало количество градежен шут

Во 2021-ва се чистеа и дивите депонии

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »