Живот во розово без Топилница, дишеме чист воздух

Заводот за здравствена заштита Велес и Информативниот систем во Министерството за животна средина и просторно планирање редовно го следеа квалитетот на воздухот во Велес.

Ден на пролетта

На импровизирани зелени дрвја децата од основните училишта и детските градинки цртаа и пишуваа пораки, преку кои ја изразуваа нивната желба за еколошки чиста средина

Промоција, колку за реклама. Ефект нула

Каква е состојбата со садниците засадени во промотивни цели од претходните акции?

За две години издадени 10 еколошки дозволи

Општина Велес ја издаде десетата еколошка дозвола за усогласување со ,, Б,, интегрирана дозвола на фирмата ,,Миса – МГ,, која се занимава со површински коп на железна руда.

Случај Топилница, и без здравје и без пари

Тоа што ТРМР уште пред една седмица го најави се случи на седницата на Одборот ,,за спас на Велес,, .Пари, пари, пари...

ЕВН - ЈКП Дервен 150 : 50

Ова не е спортски резултат, туку колку дрвја се исекоа или ќе се исечат во велешко.

Ќе се сечат старите дрвја од Градскиот парк

Ќе се сечат старите дрвја од Градскиот парк, засадени уште пред половина век. Невладините организации од Велес не се противат на сечењето. Исечените дрвја ќе бидат наменети за помош на социјални случаи.

Анкета велешани и кажаа НЕ на топилница

Дури 93 отсто од анкетираните велешани се против рестартот на топилницата во Велес а 98 отсто од жителите на градот се чувствуваат загрозени од најавите дека овој комбинат би можел повторно да почне да работи.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »